Ingezonden stuk

Dat het corona virus om zich heen grijpt en gegrepen heeft mag duidelijk zijn, dat ook het openbaar vervoer hier last van heeft snap ik ook.
De afgelopen weken/maanden zijn er heel wat kreten voorbijgekomen, hiervan enkele voorbeelden:
-Volgend jaar minder bussen in Noord-Holland, tijdelijk minder treinen
-Openbaar Vervoer in regio Rotterdam dreigt stil te vallen: volgend jaar 44 miljoen euro te kort’
-Aantal ov-reizigers zal eind dit jaar blijven steken op 50 procent ‘Arriva schrapt 3 procent in nieuwe dienstregeling
-Friesland beperkte afschaling dienstregeling Groningen en Drenthe
-Kaalslag in het openbaar vervoer dreigt volgend jaar bussen
-In provincie Utrecht blijven ook in 2021 rijden, maar op sommige lijnen minder vaak
-Pedro Peters: vervoerders in OV werken aan transitieplan om te snijden in kosten
Dan krijgen wij ook nog eens een leuk schrijven van de werkgevers van we zijn zielig we komen te kort en bla bla bla en of WIJ maar even geen pauzes willen nemen o ja 2 x 10 minuten en je ATV inleveren en nog meer.
http://subscriber.mailing.fnv.nl/online.php?db=1113V117&mailing=10508V910786600&user=407743V2010493261&utm_source=emark&utm_medium=email&utm_campaign=campaign-20201002-nbrf-cao-ov-voorstellen&fbclid=IwAR1ZbLv9rmhMeknyz4J2BxGqtLY4RHxpjxXxY4twYBCvltmWAagoTyuoJT8

Lang leven de aanbesteding, lekker goedkoop inschrijven, niet rekening houdende met tegenslagen en als er geld te kort komt dan het over de rug van de chauffeur en de passagier (minder ritten) uitsmeren. Gelukkig kwam er vandaag wat andere berichten binnen, wat?
(Hoorde zojuist dat) ……CAO OPENBAAR VERVOER – NIEUWS
Tweede ronde onderhandelingen cao Openbaar Vervoer
20 oktober 2020
Op 16 oktober jl. hebben vakbonden en werkgevers verder onderhandeld over een nieuwe cao Openbaar Vervoer. Lees hieronder de hoofdpunten van dit overleg.
Voorstellen werkgevers…

https://www.cnvvakmensen.nl/caos/stads-en-streekvervoer/cao-openbaar-vervoer/nieuws/tweede-ronde-onderhandelingen-cao-openbaar-vervoer
Ook ik heb een brief gekregen dat in het gebied waar ik werkzaam ben er hoogstwaarschijnlijk ritten komen te vervallen. Voor mij is het niet zo erg ik ben al op zodanige leeftijd dat ze mij een schop onder mijn reet mogen geven de lol is er toch af, zeker na de laatste bijna 4 jaar. En dat corona gedoe heeft er geen goed aangedaan. Snap alleen niet hoe zo`n werkgroep dit aan gaat aanpakken. (Zie bij bovenstaande link) Bij de meeste bedrijven vallen bij de nieuwe dienstregeling in december 2020 of januari 2021 al aardig wat ritten weg als ik de nieuwsberichten en de brief die ik zelf heb ontvangen moet geloven.
Als die werkgroep hier een ½ jaar over doet dan is dit mosterd na de maaltijd want ik vermoed dat men al eind van dit jaar begin volgend jaar al mensen over zijn en let wel de ene concessie is niet de ander het kan mee maar ook tegen vallen. Dus we moeten maar weer afwachten.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in CAO OV, Diversen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.