11 december: vuurdoop voor Arriva

12 december 2016 Openbaar vervoer  No comments

Vanaf 11 december is Arriva vijftien jaar verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Limburg. Op deze dag gaat de nieuwe dienstregeling in, die enerzijds voorziet in frequentere en snellere verbindingen tussen de drukke bestemmingen en anderzijds maatwerk biedt in de gebieden met minder reizigers.
limburg-105760 960 720

Arriva zet met duurzaam materieel in op slimme combinaties van bus- en treinvervoer, meer faciliteiten op de drukke knooppunten en vooral tijdwinst. Daarmee verwacht de vervoersorganisatie meer Limburgers en bezoekers naar het openbaar vervoer te trekken.

Gedeputeerde Patrick van der Broeck, verantwoordelijk voor openbaar vervoer, neemt zondag 11 december aanstaande de proef op de som. Van ’s morgens vroeg tot einde van de middag reist hij per trein en bus kriskras door de provincie. Startpunt is Venray waarna hij treint en bust naar Venlo, Blerick, Roermond, Maasbracht, Echt en Sittard. Op het station van Sittard wordt hij rond 12.00 uur verwacht voor de officiële ingebruikname van het eerste DRIS-paneel, het Dynamisch Reizigers Informatie Systeem.

Vervolgens gaat het verder naar Heerlen. Daarna koerst de gedeputeerde via Vaals en Gulpen naar de Limburgse hoofdstad Maastricht.

Bron: Ov-nieuws

Print Friendly, PDF & Email

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.