RET zo goed als zeker van tram- en metroconcessie

27 maart 2016 Openbaar vervoer  No comments

De RET kan waarschijnlijk de komende tien jaar het tram- en metrovervoer blijven verzorgen in de regio. Het OV-bedrijf heeft een akkoord bereikt met de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Officieel moet er nog een bieding worden gedaan. De formele beslissing valt over een paar maanden.
Eerder waren er nog problemen met de onderhandelingen, omdat de Metropoolregio volgens de RET te hoge eisen zou stellen. Het contract voor tien jaar heeft een waarde van drie miljard euro en betekent werkzekerheid voor drieduizend RET-medewerkers.

De betrokken partijen zijn blij dat er afspraken zijn gemaakt. RET-directeur Pedro Peters noemt het goed nieuws voor de reizigers en de werknemers.

Peters wijst er verder op dat de afspraken niet alleen gaan over het laten rijden van trams en metro’s, maar ook over beheer, onderhoud en veiligheid.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>