Medezeggenschap bij TCR is een wassen neus

18 maart 2016 Diversen  No comments

image-5321017

MIDDELBURG – De ondernemingsraad van het busbedrijf binnen de TCR Groep heeft zware kritiek op het beleid van de centrale directie in Middelburg. De OR ervaart volgens ambtelijk secretaris Ton Croné een gemis aan vertrouwen, afspraken worden niet nagekomen en de communicatie naar de werkvloer omschrijft hij als ‘allerbelabberdst’. Herhaaldelijke pogingen de medezeggenschap binnen het landelijk opererende bedrijf te verbeteren, hebben niks uitgehaald.

Het dagelijks OR-bestuur wil op deze manier geen zaken meer doen met de directie en heeft vandaag laten weten met onmiddellijke ingang terug te treden.

Drukmiddel

,,De ondernemingsraad op zich blijft op deze manier wel functioneren”, verklaart Croné het ‘drukmiddel’ dat is gekozen in overleg met de vakbonden. ,,Alleen kan de directie nu even niet meer makkelijk aankloppen bij de voorzitter of de secretaris om even iets door te spreken, maar zal steeds de voltallige OR bij elkaar moeten worden geroepen. We hadden ook collectief kunnen opstappen, maar daar is bewust niet voor gekozen. Dan dupeer je namelijk misschien nog eerder het personeel dan de directie.”

In een nieuwsbrief die vandaag naar alle medewerkers van het busbedrijf is gestuurd, wordt uit de doeken gedaan waar de schoen wringt.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>