Agressieve mannen belagen bus in ’s Gravendeel

18 maart 2016 Connexxion  No comments

Politieuniformbuiten

Een buschauffeur heeft dinsdagavond angstige momenten doorgemaakt in ’s Gravendeel. De 45-jarige man werd bespuugd en bedreigd met de dood. Een groep schreeuwende mannen belaagde de bus ondertussen van buitenaf.

De buschauffeur en een passagier hadden eerder onenigheid gehad over een kaartje. De chauffeur had de man in Dordrecht aangesproken omdat hij geen kaartje had gekocht. De man betaalde daarop voor een rit naar het ziekenhuis, maar stapte daar niet uit.

”Na een discussie betaalde de man alsnog bij om mee te mogen reizen tot ’s Gravendeel”, meldde de politie donderdag. Vervolgens ging hij bij twee bekenden zitten. De situatie escaleerde bij halte ’t Weegje, waar ‘7 á 8 mannen’ stonden te wachten.

Doodsbedreiging
Voor het uitstappen liepen twee van de passagiers naar de chauffeur. ”Een van hen sprak de bestuurder aan en bedreigde hem met de dood terwijl hij zijn vinger langs zijn keel haalde”, aldus de politie.

”Op datzelfde moment begonnen de mannen buiten de bus te joelen, te schreeuwen en tegen de bus te schoppen en slaan.” De buschauffeur werd bovendien bespuugd door een man die opdook in deuropening. Bij het wegrijden renden de mannen joelend en schoppend mee.

De politie is nog op zoek naar de daders en heeft onder meer camerabeelden uit de bus bekeken. Ook wordt nog gezocht naar getuigen.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>